Oyuncu yoğunluğu, mage teamlar ve krallık kasma hk. sorunlar

'Genel Sohbet' forumunda PROVIDENCE tarafından 20 Aralık 2020 tarihinde açılan konu

  1. PROVIDENCE

    PROVIDENCE New Member Oyuncu

    Merhabalar. Serverimizin aşırı yoğun olduğu, özellikle birçok mage partinin online olduğu zamanlarda, warrior ve asas partilerinin oyunu düzgün şekilde oynayamaması, profesyonelce oynasa da partiyi ayakta tutamaması ve haliyle, oynadığı oyundan zevk alamaması, warrior ve asas clanların oyundan soğumasına sebep olmaktadır.

    Özellikle iki parti kapışırken, oyuncu fazlalığından ötürü, nereden geldiği belli olmayan bir iki mage partinin aynı anda kapışma alanına nova bırakması, serverda mageleri asas ve warrior partilere göre bir tık daha üstün tutmaktadır ve bu durum, asas ve warrior partilerin oyundan soğumasına sebep olmaktadır.

    Bir diğer konuda da, boss event alanlarında da aynı şekilde, magelerin üstün durumda olması konusuna değineceğim. Boss event zamanında da melee partilerin, o kadar boss ve snowman arasından mobu ve oyuncuları elle seçmesi zorunluluğu mevcutken, magelerin alan skilliyle böyle bir zorunluğu bulunmaması durumu, boss eventlarda da mageleri bir tık daha üstün hale getirmektedir.

    CSW de de aynı şekilde, taşı alabilmek için mage team çıkarmak zorunlu,özellikle son 2 dakika taşın yanına warrior ve asas clanlar giremiyorlen, mageler dışarıdan taşı rahatça novalayabiliyor...

    Krallık kasma konusunda da, mage partilerin bir tık daha üstün durumda olduğunu görmekteyiz, misal krallığa kasmak isteyen bir mage res sonrası ve pazar akşamı arası aşağı yukarı 500 k np kasabiliyorken, bir asas 200 250, bir warrior 250-300 k kasabiliyor, kral olabilmek için illa mage veya mage partinin priesti mi olmak gerekiyor, bir warrior veya asas neden kral olamıyor?

    Bu tip durumları telafi etmek için acaba ne tür düzenlemeler yapılabilir? Önerilerim;

    1) Ardream harici, yine aynı zamanda, ardream oyuncularının girebileceği Colony Zone aktif edilebilir, bu sayede yoğunluk bir nebze de olsa azalacaktır ve daha sakin şekilde, daha kaliteli ve daha taktiksel pklar atılabilecektir.

    2) Mage toplu alan skillerinin alan boyutu küçültülebilir ve daha dar bir alana vurması sağlanabilir. Novayı görüp kaçmak isteyen oyuncu, alakasız, novanın düşmediği bölgedeyken nova değebiliyor, bu durum melee clanların, özellikle asas clanların canını epey sıkmaktadır.

    3)Her jobda küçülme topu basılması engellenebilir, özellikle nereden geldiği belli olmayan oyuncular, kalabalık zamanlarda ciddi sorun yaşatıyor.

    4)Mage partilerin kill başına daha az np alması sağlanabilir, bu sayede np sıralamasında denge sağlanabilir, daha fazla warrior ve asası üst sıralarda görme şansı bulabiliriz.

    5)Her jobda damagelerin azaltılması, damageler azaltıldığı için skill cooldownlarının(spike, nova vb skiller) denge için hızlandırılması, bunun yanında heal ve potun vereceği hpnin de azaltılması, oyunu daha da oynanabilir hale getirebilir. Oyuncu ölmese de hpyi toplamak için çabalayabilir, priest heal görevine, mage tp görevine daha hakim duruma gelebilir, bu sayede daha zevkli pklar atılabilir. Bir anda ölmek kadar can sıkıcı bir olay yok, bu sorunlar da bu şekilde kökten halledilebilir.


    Çözümler konusunda neler yapılabilir veya değerli üst yönetim, bu sorunlarda ne tür önlemler düşünmekte, fikirleriniz belirtirseniz memnuniyet duyarım. İyi forumlar diliyorum.
     
    Son düzenleme: 20 Aralık 2020
    Arshawin77 bunu beğendi.
  2. zafer7788

    zafer7788 New Member Oyuncu

    hatırlatırım burası adream server farkındasın işallah
     
  3. Arshawin77

    Arshawin77 New Member Oyuncu

    Bence mükemmel konuşmuşsunuz ben asas oynayan birisi olarak bir kaç şey eklemek istiyorum asas bu swde çöp en kötü job bu server tamamen mage joblarına yönelik bir server mage nova alanlarını düzelttik dediniz mageler sağa vuruyor ben soldan damage yiyerek ölüyorum magelerin vurduğunu öldükten sonra çıkan nova efektinden anlıyoruz hiç bir türlü kaçma şansımız yok mageleri torlu en az 4 skilde öldürebiliyorum asas torlu mage ptden 2 kişi öldürebilmeli ama onuda yapamıyoruz. Warıorun descenti var Magenin novası var bp desen zaten bu swde en iyi ikinci job yahu bu asasın 59 dan ne farkı var slaytta kalktı o zaman asasın minör cooldownu kaldırın ? Bu serverda asas oynamak aptallık oluyor megelere çok fazla tolerans gösteriyorsun bunu bütün sw söylüyor
     

Bu Sayfayı Paylaş